Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

PRIDRUŽITE SE NAM

Naročite se danes, da dobite novice o avtomobilih iz Nemčije.

Prihranite denar za nakup novega vozila, če lahko kupite rabljena vozilo iz Nemčije

Ne najdete pravega avtomobila, ki bi ustrezal vašim potrebam v Sloveniji?

Zakaj ne kupiti enega od rabljenih vozil iz  Nemčije?

Če želite pri nakupu avtomobila prihraniti nekaj denarja, se morate pozanimati o kakovostnih in dobro vzdrževanih rabljenih avtomobilov. Kar se zadeva avtomobilov, je Nemčija znana po svojih neverjetnih tehnikah vzdrževanja. Tudi ta država izdaja kakovostne avtomobile, nove in rabljene. Za zelo ugodno ceno, lahko kupite rabljeno vozilo iz Nemčije. S pomočjo predpisov Evropske unije lahko vsak evropski državljan kupi katero koli vozilo tudi v Nemčiji. Če želite kupiti nizkocenovni avto z neverjetnimi lastnostmi in ugodnostmi, lahko poskusite preveriti avto trgovca v Nemčiji, ki lahko ponudi dobre avtomobile in ga dostavi v Slovenijo. 

Če pa se odločite za nakup rabljenega vozila iz Nemčije, morate slediti splošnemu postopku za uvoz avtomobila po vaši izbiri. Postopek ni preveč zapleten, če imate dovolj sredstev in časa, da pravilno izvedete potreben postopek.

Import Used Opel From Germany

Kako kupiti rabljeno vozilo iz Nemčije?

Če niste povsem zadovoljni z ponudbami Slovenskih prodajalcev avtomobilov, se lahko poskusite pozanimati o trgovcih avtomobilov iz Nemčije. Ko ste našli pravega, morate biti sposobni izvedeti potrebne informacije o avtomobilu, kot so specifikacije in stanje.

Prav tako morate urediti ustrezno dokumentacijo, kot sta Dovoljenje za promet 1 in 2, COC, servisna knjiga in druga navodila za uporabo. Preverite ali se podrobnosti v prometnem dovoljenju ujemajo v dokumentu COC. Ti dokumenti morajo biti v najbolj natančni obliki. Prav tako lahko poskusite preveriti ali je za avto izdelan TUV.

Pri plačilu avtomobila lahko izbirate med bančnim nakazilom ali gotovino. Ko se ukvarjate z gotovino, morate biti še posebej previdni. Preden plačate prodajalcu ali podjetju, morate zahtevati račun, kjer boste našli pomembne podatke o podjetju ali trgovcu, kot so ime, poštni naslov, davčna številka trgovca ali podjetja, dogovorjena cena in DDV in tudi vaše pravilne podatke.

Davek na dodano vrednost se lahko doda ali ne. Če se kupec odloči za nakup osebno, se uporabi nemški DDV. Če se odločite za nakup preko trgovca, morate plačati  brez DDV in drugih odbitkov. Če je DDV že plačal kupec, ima kupec pravico do odbitka DDV s sodnim postopkom.

Import Used BMW from Germany

Preden plačate in dokončate prodajno pogodbo, se morate odpovedati vozilu in spremeniti lastništvo avtomobila od prodajalca na vaše ime in zagotoviti začasno registracijo izvoznega dovoljenja. Prav tako morate pridobiti zavarovalne tablice.

Ob uvozu določenega avtomobila v Slovenijo mora vozilo imeti ustrezno dokumentacijo, kot so prometna dovoljenja, dokument COC, kupoprodajna pogodba in osebni dokument. Ob prihodu avtomobila bo prevzemna služba izračunala emisije CO2, prav tako pa je treba državi plačati tudi DMV.

Po enem ali dveh dneh bo tehnično pregledan, in izdali bodo izjavo o emisiji vozila. Po opravljenih inšpekcijskih pregledih morate počakati na količino DMV. Obvestili vas bodo preko telefonskega klica ali po e-pošti. Če že poznate znesek, lahko plačate DMV preko obrazca UPN. Po opravljenih plačilih se morate vrniti v FURS in zahtevati potrdilo o skladnosti. Nato lahko nadaljujete z registracijo vašega avtomobila na Slovenski način.

Ko se odločite za nakup rabljenega vozila iz Nemčije, morate slediti vsem pomembnim postopkom in zagotoviti, da lahko nemško vozilo, uspešno uvozite v Slovenijo.

POŠLJITE NAM SPOROČILO

POGLEJTE TUDI

DELITE NAS

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Kako Vam Lahko Pomgamo?

GLAVNI MENI

KONTAKTNI PODATKI

DELOVNI ČAS

Pon – Pet: 08:00 - 20:00

Sob: 08:00 - 13:00

Ned: Zaprto