Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

PRIDRUŽITE SE NAM

Naročite se danes, da dobite novice o avtomobilih iz Nemčije.

Registrirajte uvozna vozila iz Nemčije, da boste lahko popolnoma uporabljali vaše novo vozilo

Ste kupili avto v Nemčiji in ne veste, kaj storiti, ko ste ga prejeli?

Prvič, ko avto prispe v Slovenijo, morate opraviti potrebne preglede in registrirati uvozna vozila iz Nemčije. Za Slovence je to res odlična prednost pri nakupu vozil iz Nemčije. Z zakonom Evropske unije lahko vsak evropski državljan pridobi avtomobile ali katera koli vozila, ki jih je mogoče kupiti v Nemčiji.

Pri nakupu avtomobila v Nemčiji morate preveriti, ali so vsi potrebni dokumenti in pregledi točni in zakonito pridobljeni v Nemčiji. Prodajalca lahko vprašate o bistvenih dokumentih in trenutnem stanju avtomobila. Ko je dogovorjena cena poravnana, morate najti pomoč za vleko, ki vam lahko pomaga pri uvozu vašega avtomobila.

Ko je vse urejeno, morate počakati na svoj avto in biti pripravljeni na še en pregled in tudi ne pozabiti registrirati uvožen vozilo iz Nemčije.

Import Used Volkswagen​

Kako registrirati uvozna vozila iz Nemčije?

Po celovitem pregledu in pristojbinah, ki ste jih plačali za vaš avto v Sloveniji, morate pripeljati avto v AMZS in opraviti pregled CO2. Če pa v primeru, da je avto že imel tehnični pregled ali TUV v Nemčiji, bo omenjeni datum pregledan, viden v sistem AMZS in da bo postopek precej lažji in nižji od običajnih stroškov.

Po pregledu morate vložiti zahtevek za davek na FURS upravi in počakati vsaj 14 dni, da dobite natančen znesek zahtevanega davka. Prav tako lahko poskusite preveriti znesek preko posebne spletne strani na internetu in vnesite pravilne podatke o vašem avtomobilu. Ko dobite natančen znesek davka, morate to plačati in nakazati na določen bančni račun in počakati dva dni za preverjanje plačila.

Skupaj z davčno upravo morate pridobiti tudi lokalno zavarovanje, ko registrirate uvozno vozilo iz Nemčije. Po prijavi za avtomobilsko zavarovanje in poravnanimi stroški iz davčne uprave, se morate vrniti v AMZS in opraviti dodatno serijo pregledov.

Po plačilu davkov morate opraviti še tri korake, in sicer tehnični preizkus, homologacijo in plačilo drugih pristojbin in cestnih stroškov. Med postopkom homologacije morate prodajalcu avtomobila pokazati prodajno pogodbo, dve kopiji zakonitih avtomobilskih dokumentov avtomobila in tudi dejansko fotografijo avtomobila.

Import Used Audi From Germany

Ko ste opravili s temi inšpekcijskimi pregledi, pridobili zavarovanje in plačali potrebne pristojbine, lahko zdaj pridobite licenco za avtomobil in zdaj lahko zakonito vozite svoj avtomobil v Sloveniji. Pri postopku registracije morate zapomniti, da preverite vse potrebne dokumente, da bi se izognili težavam pri pridobivanju registracije uvoznega avtomobila iz Nemčije.

Ampak, preden se vključite v postopek registracije, morate preveriti najprej avto ob prihodu. Preverite, ali obstaja veliko prask in udrtin. Če najdete nekaj, kar vam prodajalec ni povedal, lahko neposredno pokličete prodajalca ali vložite zahtevek. Če uvozna družba ne preveri njihove malomarnosti, lahko prodajalca vprašate za škodo.

Pri nakupu avtomobilov na spletu morate biti pozorni in natančni pri vsakem delu transakcije, zlasti pri plačevanju z gotovino. Vsi dokumenti morajo biti veljavni in morajo vsebovati točne podatke o vozilu.

Nakup uvoznih avtomobilov iz Nemčije je lahko precej tvegan, a zapleten, toda potrpljenje bo vredno še posebej, ko boste dobili vozilo, ki si ga želite.

POŠLJITE NAM SPOROČILO

POGLEJTE TUDI

DELITE NAS

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Kako Vam Lahko Pomgamo?

GLAVNI MENI

KONTAKTNI PODATKI

DELOVNI ČAS

Pon – Pet: 08:00 - 20:00

Sob: 08:00 - 13:00

Ned: Zaprto